Korting Acties!

Wil jij op de hoogte zijn wanneer Disneyland Paris weer eens grote korting geeft, zo'n 2x per jaar? Laat hier je e-mail adres achter!

Disneyland Parijs is bijna altijd een hele goede keuze als het gaat om een dagje of een weekendje weg met vrienden of familie. Het wereldberoemde pretpark biedt voor iedereen vertier, of het nu jong of oud is. De mascottes uit Disneyfilms die er rondlopen geven je automatisch een vertrouwd gevoel en het is alsof je in een hele andere wereld stapt. Het park ligt ongeveer 30 kilometer van het centrum van Parijs af, en is daarmee goed te combineren met sightseeing in de stad.

Het complex bestaat uit twee attractieparken en ook is er een winkelstraat en zijn er zeven hotels aanwezig, die het verblijf comfortabeler maken. Sinds 1994 heeft het de huidige naam, namelijk Disneyland Paris, en het tweede park, Walt Disney Studios Park, is open voor publiek sinds 2002. Jaarlijks komen er rond 15 miljoen bezoekers, en het park mag zich het grootste park van Europa noemen. Hoewel het park in het verleden wel te kampen had met wegblijvende bezoekers en te weinig inkomsten, is het door middel van goede marketing en veel veranderingen toch weer zo omhoog geklommen dat het het grootste park van Europa is. Er wordt momenteel hard gewerkt om het Walt Disney Studios Park, dat zich in Disneyland Parijs bevindt, uit te breiden, en er zijn plannen om een derde park toe te voegen rond het jaar 2030. De laatste jaren zijn de figuren en personages uit Pixar films, die ook tot Disney behoren, een grotere rol gaan spelen in Disneyland Parijs. Verschillende attracties zijn hierop gebaseerd.

Disneyland Parijs heeft een oppervlakte van 19 vierkante kilometer, en bevat verschillende thema’s en gedeeltes. Zo heb je bijvoorbeeld de Main Street USA, Frontierland, Fantasyland, Discoveryland en Adventureland, die elk hun eigen attracties hebben, gebaseerd op het thema en op verschillende Disney-aspecten die hierbij aansluiten.

De attracties van Disneyland Parijs zijn erg veelzijdig en er zijn allerlei verschillende soorten. Je kunt bijvoorbeeld de Space mountain instappen, een overdekte achtbaan, waarin je een spannende rit kunt beleven. Een andere achtbaan is de Big thunder mountain, die het thema heeft van het wilde westen, waarin je je in een soort van mijnwagen bevindt, en allerlei verschillende dingen kunt zien. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld het spookhuis Phantom Manor, of je kunt een bezoek brengen aan het kasteel van Doornroosje, dat ongeveer vanaf elk punt in het park gezien kan worden, en een magische sfeer over het park gooit. Als je moe bent van alle attracties, heb je verschillende restaurants of winkels, waar je lekker een hapje kunt eten, of een souvenir kunt kopen.

Het tweede park, Walt Disney Studios Park, draait allemaal om de films en showbusiness. Het park heeft minder attracties dan Disneyland Parijs zelf, maar toch kun je ook hier aardig wat beleven.
Als je er helemaal een leuk weekend van wilt maken, kun je ervoor kiezen om te overnachten in een van de 7 hotels van Disneyland Parijs, die zich in het park bevinden. Het hoeft niet al te duur te zijn, aangezien je kunt kiezen voor standaard service of extra luxe. Een ding is zeker en dat is dat een bezoek aan Disneyland Parijs nooit gaat vervelen!

Eurodisney Parijs = Disneyland Paris © 2011 - 2017 Volo Media Alle Disney namen, personages, handelsmerken, afbeeldingen, parken en attracties vermeld op deze website zijn eigendom van de Walt Disney Company. Ze worden gebruikt en vermeld op deze website met als doel het aanzetten tot bezoeken van de attracties van Disneyland Parijs.