Korting Acties!

Wil jij op de hoogte zijn wanneer Disneyland Paris weer eens grote korting geeft, zo'n 2x per jaar? Laat hier je e-mail adres achter!

Een bezoek aan Disneyland Parijs valt heel goed te combineren met een bezoekje aan Parijs.

Hier vind je uitleg over de voornaamste bezienswaardigheden.

Parijs is over heel de wereld een begrip. Bijna iedereens is er ooit weleens geweest, of is van plan om er naar toe te gaan. De Franse hoofdstad heeft een magische werking op mensen, en de veelzijdigheid biedt voor iedereen wel iets leuks. Of je nou van kunst houdt, liever naar muziek luistert of gewoon wat wilt rondstruinen, je zult altijd verzekerd zijn van een leuke tijd. Het is een cultuurstad, waar je verschillende invloeden tegenkomt, en waar je de geschiedenis bijna kunt voelen als je over de straten van Parijs loopt. De stad Parijs heeft dan ook talloze mooie en historische bezienswaardigheden, allemaal met hun eigen verhaal.

Toch wel een van de belangrijkste en meest bekendste bezienswaardigheden van Parijs is de Eiffeltoren. Hij is vernoemd worden naar Gustave Eiffel, en jaarlijks komen er zo’n 6 miljoen mensen naar de toren kijken. Hij bevindt zich aan de over van de Seine, in de buurt van de Notre Dame. Je kunt ervoor kiezen om de toren veilig vanaf de grond te bekijken, of om met de lift naar boven te gaan, waar je een geweldig uitzicht op de stad Parijs hebt. De Eiffeltoren is 317 meter hoog. ’s Avonds wordt de toren verlicht met duizenden van lampjes, wat een schitterend beeld geeft, als je in het donker gaat kijken. Eigenlijk zou de toren alleen worden neergezet voor een tentoonstelling in 1889, en na twintig jaar weer worden gesloopt. Hoewel mensen niet blij waren met het monument, bleef het toch staan. En het blijkt dat mensen overal ter wereld toch waarde hechten aan zo’n ijzeren toren.

Parijs heeft vele kerken en kathedralen, maar een van de bekendste bezienswaardigheden als het gaat om kathedralen, is de Notre Dame. Vooral bekend vanwege ‘De klokkenluider van Notre Dame’. Alleen dit feit trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Maar ook vanwege de historie. Notre Dame staat in het Centrum van Parijs en is vanuit veel plaatsen te zien. Drie relikwieën van Christus worden in Notre Dame bewaard, namelijk de doornenkroon, een stuk van het kruis en een nagel van de kruisiging. De eerste steen van de Notre Dame werd gelegd in 1163. De kathedraal is gebouwd in de gotische stijl, en heeft verschillende waterspuwers die op de gevel zijn aangebracht.

Een beroemde Basiliek in Parijs is de Sacre Coeur, die zich bevind in Montmartre, wat op zich al een bezienswaardigheid is in Parijs. De basiliek heeft een prominente ligging, en als je een paar straten doorloopt, komt je op het bekende artiestenpleintje, waar kunstenaars en schilders hun werk tentoonstellen en verkopen. Dit is ook een van de bekendste bezienswaardigheden.

Het Louvre is een beroemd museum in het centrum van Parijs. Het valt op vanwege de glazen piramide vorm, en het is een van de grootste musea ter wereld. Voor moderne kunst, kun je het beste bij Centre Pompidou zijn, dat vanwege zijn excentrieke uiterlijk al opvalt. Daarnaast zijn er in Parijs ook nog talloze bruggen te bewonderen, die allemaal hun eigen stijl en eigen verhaal hebben. Parijs staat ook bekend om zijn tuinen en parken, die het bewonderen waard zijn.

Bezienswaardigheden zijn er genoeg in Parijs, en het beste is om deze zelf te bewonderen, hoewel je aan 3 dagen waarschijnlijk niet genoeg hebt.

Eurodisney Parijs = Disneyland Paris © 2011 - 2017 Volo Media Alle Disney namen, personages, handelsmerken, afbeeldingen, parken en attracties vermeld op deze website zijn eigendom van de Walt Disney Company. Ze worden gebruikt en vermeld op deze website met als doel het aanzetten tot bezoeken van de attracties van Disneyland Parijs.